Všechny články

Rok 2024 v duchu našich 18. narozenin!

Příští rok uplyne již 18 let od chvíle, kdy jsme naše hudební těleso pojmenovali „QUEENIE“. Tehdy by nás nenapadlo, že by bylo možné se takového věku dožít nebo že dokonce budeme hrát v halách jako O2 arena. Leč chuť diváků živě si užívat skvělou hudbu kapely QUEEN, a při vší skromnosti i náš zápal a píle, zřejmě napomohli tomu, aby se to jednou stalo skutečností. A tak jsme si řekli, že k takové slávě uspořádáme opět velký koncert!

Tentokrát to chceme ale krapet jinak.. „Chceme být blíže divákům, chceme jim více vidět do tváří. Tenhle koncert oslaví naši osmnáctiletou kariéru a my bychom byli rádi, kdyby toto výročí s námi přišli oslavit i všichni ti, kteří s námi před osmnácti lety začínali“, vzkazuje náš frontman Michael Kluch. I z toho důvodu jsme se rozhodli oslavit své narozeniny v útulnějších prostorách multifunkční haly O2 universum, která s O2 arenou přímo sousedí. A to hned dvakrát 18. a 19. dubna 2024!

Na pódiu spolus s námi vystoupí někteří z předchozích členů kapely nebo hosté, kteří jsou s historií kapely významně spojeni. Těšit se můžete, jak už u našich velkých koncertů bývá zvykem, i na bohatou vizuální výpravu se speciálními kulisami a vizuálními efekty.

Vstupenky k dostání na portálech Ticketportal a Ticketmaster.

To ale není všechno! Slavíme rádi a slavit budeme celý rok – v létě vyjedeme na naše „18. let tour“ a zastavíme se s ním na 9 místech České republiky.

Vstupenky k dostání na Ticketportal.cz a smsticket.

Queenie na Spotify a iTunes

Nyní si nás již můžete pustit na vašich oblíbených platformách. Najdete zde i píseň z vlastní zahrádky „LET ME“, kterou již znáte z našich koncertů.

Nalaďte se zde :) → Spotify iTunes

Queenie v květnu 2023 opět v O2 areně!

V září 2021 se v pražské O2 areně uskutečnily tři několikrát přeložené koncerty QUEEN RELIVED by Queenie. Zájem diváků byl natolik velký, že jsme pro tuto velikou show připravili další termíny, 18. a 19. května 2023. Téměř přesně tři roky po prvním naplánovaném představení můžete spolu s námi konečně bez stresu prožít jedinečnou atmosféru velkolepé podívané a světově nejautentičtější zážitek fenomenální hudby Queen v podání Michaela Klucha a skupiny Queenie.

Diváci, kteří tuto akci v září 2021 shlédli, i ti, kteří tento přeložený termín shlédnout nemohli, se mohou těšit na velkolepou show, připomínající slávu skupiny, která přepsala dějiny rockové hudby. „Vrátili jsme přes 10 000 vstupenek, čili to mnohým divákům prakticky dlužíme“, uvádí tajemník kapely Martin Zoubek. Populární hity britské ikony zahraje česká formace Queenie, která její repertoár opečovává již 17. rokem a je považována za jeden z nejautentič­tějších tribute bandů světa. Zážitek doplní mohutná světelná a multimediální show plná technologií 21. století. „Když jsme show chystali, věděli jsme, že to bude na české poměry veliké, ale báli jsme se plýtvat velkými slovy. Po premiéře nám bylo jasné, že jsme stvořili jednu z největších show, jaká se v O2 areně kdy odehrála. Můžeme bez ostychu prohlásit, že to bude znovu velkolepé“, doplňuje frontman Michael Kluch.

Show dojemným způsobem uvádí osobní přítel Freddie Mercuryho, Peter Freestone. Ostatní je již velmi živelný zážitek. Šokující pyrotechnické efekty, neuvěřitelně ostrý obraz největší LCD obrazovky, která se kdy v O2 areně použila, rozměrné a do mnoha různě vysokých tvarů rozložené zlato černé pódium, ze kterého přes vypouklé mosty vybíhají dvě protínající se mola, jasně odkazují na show ve stylu těch největších hudebních hvězd. Nadstandardní světelné prvky, spolu se čtyřmi několika tunovými světelnými bloky, které se vznášejí, rotují a naklánějí nad pódiem, vytvářejí nezapomenutelnou hru světel a barev. Z pátého světelného bloku se vysouvá klavír se schůdky a spolu s frontmanem létá nad hlavami diváků přes polovinu arény.

Propracované složení písní pak ve spojení s jejich autentickým podáním v původních tóninách i aranžích, a s naprosto dechberoucím uchopením kapelou Queenie spolu s fenomenálním hlasem Michaela Klucha, navozuje pocit, že se díváte na sled videoklipů Freddie Mercuryho a kapely Queen. Nechte se unést a prožijte hudbu kapely Queen ve svém nejslavnějším složení tak, jak si ji pamatujeme.

To je QUEEN RELIVED by Queenie.

Vstupenky k dostání na portálech Ticketportal, a Ticketmaster.

Queenie se v létě 2022 vydá na další turné

Deset měsíců po gigantické show Queen Relived ve třikrát po sobě vyprodané O2 areně se mezinárodně respektovaná tribute kapela Queenie vrátí před české publikum na zbrusu nové scéně, vytvořené speciálně pro letní Universum Tour 2022. To zahrnuje celkem 14 open-air koncertů, startuje 15. července v Plzni a končí 26. srpna v amfiteátru Loket. Kapela na něm vedle tradičních zastávek navštíví i nové lokace.

Diváci se mohou těšit na precizně odehrané a odezpívané hity britských Queen v původních aranžích i tóninách, na nichž si skupina v čele se zpěvákem Michaelem Kluchem zakládá. Pro letošní tour nastuduje několik nových písní, mezi nimi například Spread Your Wings nebo Death On Two Legs, a bonusem pro fanoušky bude první autorská sólová skladba Michaela Klucha píseň Let Me, kterou napsali společně s hudebníkem Michalem Skořepou.

Autorem stage desingu turné je Martin Hruška, jenž je podepsaný i pod výpravou koncertů Queenie v O2 areně. „Jde o několikapos­choďovou variabilní scénu, které dominují dva světelné bloky se stovkami různě programovatelných zdrojů světel a vyklápěcí polohovatelné schodiště. Zkrátka zase se po jevišti pořádně proběhneme. Naší ambicí je předvést show hodnou stadionové kapely, byť v útulnějších prostředích,“ prozrazuje frontman Michael Kluch.

O diváky bude na koncertech turné postaráno už od vstupu do areálu ještě dříve, než zazní první tóny z jeviště. „Hned po příchodu je naladíme třeba tím, že máme tematický catering, který vychází z oblíbených jídel či ingrediencí Freddieho Mercuryho a dalších členů Queen. Naším záměrem je přinést komplexnější zážitek, než je na koncertech běžné,“ vysvětluje Kluch. „Slovo „universum“ má krásný český ekvivalent „veškerenstvo“. Všichni jsme součástí všeho, energie musí proudit a my uděláme všechno pro to, aby divákům po našem vystoupení zůstala dobrá nálada několik dní.“

Jako předkapela se představí skupina z Havířova Světlo.

Vstupenky k dostání na portálech Ticketportal, SMSticket, GoOut a Ticketmaster.

Koncerty v O2 areně nyní v září budou!

Díky oznámenému rozvolnění vládních opatření, se 3., 4. a 5. září QUEEN RELIVED v pražské O2 areně uskuteční v plném a původně plánovaném rozsahu.

Ani nedokážeme vylíčit, jakou máme radost, že se koncertů po roce a půl konečně dočkáme – my i vy! Navíc O2 arena znovu otevře své brány právě našimi koncerty.

Vstupenky z 15.5.2020 (respektive z 11.9.2020) platí na termín 3.9.2021

Vstupenky z 16.5.2020 (respektive z 12.9.2020) platí na termín 4.9.2021

Vstupenky z 21.12.2020 platí na termín 5.9.2021

Podle nejnovějších nařízení mají pořadatelé kulturních akcí možnost zcela naplnit kapacitu diváků. Samozřejmě za dodržení jistých opatření, která již znáte a fungovala v rámci naší UNIVERSUM Tour – ta se nijak nemění:

  • maximálně 7 dní starý PCR test s negativním výsledkem
  • maximálně 72 hodin starý antigenní test s negativním výsledkem
  • certifikát nebo písemné potvrzení o provedeném očkování proti onemocnění covid-19 za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu
  • laboratorní potvrzení o prodělání onemocnění covid-19 v uplynulých 180 dnech

Co se 50% poměru očkovaných a testovaných týče, nemusíte mít strach, že byste se na koncert nedostali. Celková kapacita haly má pro tyto poměry velkou rezervu a všichni diváci, kteří mají vstupenku zakoupenou nebo si ji teprve zakoupí, se na koncerty vejdou.

Takže najděte své vstupenky a doražte. A pokud lístek ještě nemáte, kupte si jej a doražte taky.

THE SHOW MUST GO ON!

https://www.ticketportal.cz/…D-by-Queenie

https://www.ticketmaster.cz/…enky/1066462

http://www.queenrelived.com

Chystáme letní open air UNIVERSUM Tour

Česká skupina Queenie, jež svou tvorbou vzdává hold legendární britské kapele, tento rok produkuje vlastní turné s trefným názvem UNIVERSUM Tour. Za dobu své existence se Queenie stali uznávanou kapelou u nás i v zahraničí a zařadili se mezi světovou špičku ve svém žánru. Se svou show Queen Relived dvakrát vyprodali pražskou O2 arenu a velký zájem mezi fanoušky vyvolaly také předchozí dva ročníky letní tour Pod širým nebem. Na jejich úspěch naváže letošní letní open air UNIVERSUM Tour, kdy v průběhu července a srpna Queenie v čele s Michaelem Kluchem odehrají koncerty ve 13 českých městech. První z nich proběhne 6. července v Brně, poslední pak 14. srpna ve Svojšicích. Vstupenky jsou již nyní v prodeji.

Letošní léto bude jiné. Queenie se postaví na pódium po téměř roční nucené pauze, během níž však nezaháleli a připravovali zcela nový formát své open air tour. Během července a srpna zavítají s UNIVERSUM Tour do třinácti českých měst (Boskovice, Brno, České Budějovice, Konopiště, Liberec, Loket, Mikulov, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Svojšice, Ústí nad Labem), kde promění amfiteátry, letní kina i sportovní areály ve své unikátní universum. Návštěvníci se mohou těšit na písně legendární skupiny Queen v precizním provedení, autentické kostýmy, vizuální show a tu nejlepší atmosféru, jakou lze zažít pouze na živém koncertě. K tomu všemu je ovšem čeká ještě něco navíc.

Únik do jiného světa

Na rozdíl od běžného roku se Queenie letos poprvé podílejí na celkové organizaci letní tour, což není u kapel vždy obvyklé. „Nebýt této přestávky, nejspíše bychom kompletní přípravu tour opět svěřili externímu promotérovi. Díky současné situaci jsme ale měli dostatek času, a proto jsme se vůbec poprvé zapojili do celkové organizace našich letních koncertů. Chtěli jsme, aby už samotný vstup do areálu byl pro fanoušky zážitkem. Aby měli pocit, že se náhle ocitli v trochu jiném světě. Tak neváhejte a nechte se vtáhnout do našeho universa,“ zve fanoušky frontman kapely Michael Kluch.

Celá UNIVERSUM Tour bude pojatá tematicky a na každé ze zastávek na diváky čekají překvapení odkazující k ikonické kapele Queen, ale i Queenie. Ti by neradi odtajnili vše, prozradili však, že své letošní letní koncerty vyladili do nejmenších detailů. A to včetně cateringu. Návštěvníci ochutnají například již v loňském roce uvedené Queenie pivo, které vzniká spojením těch nejlepších českých a anglických surovin, ale také Bang-Bang kuře, jedno z nejoblíbenějších jídel Freddieho Mercuryho. Dopřával si ho během svých návštěv restauračního řetězce Trader Vic‘s, který v Česku nemá zastoupení. UNIVERSUM Tour je tak jednou z mála příležitostí, kdy lze Freddieho oblíbenou pochoutku vyzkoušet. „Chceme, aby divák dostal něco nestandardního i mimo koncert jako takový. Vždyť jídlo může být samo o sobě zážitkem, tak proč podávat jen langoše, když to jde chutně, zábavně a z kvalitních surovin,” vysvětluje Tomáš Kučera, který má catering v průběhu koncertů na starosti. O chuťové pohárky návštěvníků se pak postará kuchař, který měl čest vařit i pro britskou královskou rodinu..

Samotný koncert pak bude třešinkou na dortu, který Queenie v posledních měsících upekli. Kapela si zakládá na přesném pojetí skladeb, které hraje v původních aranžích a tóninách. Stejně pečlivě letos přistupuje také k technologické stránce svých koncertů, aby si diváci odnesli prvotřídní audiovizuální zážitek. Proto na UNIVERSUM Tour spolupracují odborníci, kteří připravili megashow Queen Relived v O2 areně. Jedním z vrcholů tour, na který se kapela těší, bude koncert na pražském Výstavišti na Křižíkově fontáně, kde se světelná show propojí s tryskající fontánou.

Mít čas a prostor podílet se na organizaci vlastní letní tour – jezdit po jednotlivých lokacích a zajišťovat vše potřebné – je jedním z mála pozitiv, která nám současná doba přinesla. Promysleli jsme každý detail, abychom posunuli zážitek diváků zase o trochu dál. Letošní léto bude o výzvách, ale vydáme ze sebe maximum, aby si diváci koncerty užili. Chceme si tak navzájem vynahradit rok, který jsme museli strávit doma. Tak se pojďme těšit společně,“ dodává Michael Kluch.


Vstupenky jsou již nyní v prodeji na portálech GoOut, smsticket, Ticketportal a Ticketmaster.

S ohledem na omezenou kapacitu koncertů by diváci s nákupem vstupenek neměli váhat. Loňské koncerty se vyprodaly velmi rychle.


QUEENIE UNIVERSUM TOUR
6. července 2021, Brno, fotbalový stadion Za Lužánkami / POZOR, koncert přesunut na nádvoří hradu Špilberk
13. července 2021, Olomouc, Korunní pevnůstka
14. července 2021, Ostrava, Amfiteátr Poruba
19. července 2021, Loket, Amfiteátr Loket
21. července 2021, Konopiště, Přírodní amfiteátr Konopiště
23. července 2021, Praha, Křižíkova fontána – Výstaviště Praha
28. července 2021, Liberec, centrální parkoviště u Home Credit Areny
30. července 2021, Plzeň, Amfiteátr OC Plzeň Plaza
3. srpna 2021, Boskovice, letní kino
5. srpna 2021, Mikulov, Amfiteátr Pod Turoldem
10. srpna 2021, České Budějovice, Letní kino Háječek
12. srpna 2021, Ústí nad Labem, letní kino
14. srpna 2021, Svojšice, Kulturní areál Svojšice

Online koncert The Show Must Go Home!

Hudební skupina Queenie s Michaelem Kluchem v čele si pro své fanoušky připravila překvapení v podobě velkého online koncertu, který se uskuteční v pátek 9. dubna od 19 hodin. Queenie do něj zapojí unikátní vizuální výpravu, včetně záběrů z ptačí perspektivy. Slibují tak show, která v českém online prostředí nemá obdoby. Pro svůj online koncert zvolila kapela přiléhavý název: The Show Must Go Home. Jde o parafrázi na slova písně Freddieho Mercuryho a skupiny Queen The Show Must Go On. Právě této legendární britské kapele vzdávají Queenie hold svými koncertními show, a předávají tak její hudbu dalším generacím.

Připravovaná online show je reakcí a vyslyšenou prosbou na dotazy fanoušků, kterým chybí živá kultura. „V přísných opatřeních setrváváme celý rok a východisko je stále v nedohlednu. Prach padá nejen na místa, kde jsme dříve byli zvyklí se potkávat, ale i na naše duše. Proto jsme vyslyšeli prosby fanoušků, kterým tak chceme zpestřit současné šedé dny,“ popisuje okolnosti online koncertu frontman Queenie Michael Kluch a doplňuje: „Show musí pokračovat a my chceme vyslat jasný signál, že život nekončí! Stále je se nač těšit a pro co žít. Alespoň my to takto vnímáme a rádi bychom povzbudili i ty, kdo jsou již ze všeho smutní a unavení.“ Nepřenositelnost živého koncertního zážitku a atmosféry malých klubů i velkých arén do domácího prostředí si přitom Queenie dobře uvědomují. Z toho důvodu se rozhodli show uchopit jinak a nabídnout svým fanouškům zážitek, jakého se jim na klasickém koncertě nedostane.

Na jeviště i do zákulisí
Queenie tedy neplánují obvyklý hudební stream sestavený pouze z pásma písní. The Show Must Go Home. nabízí originální pojetí online koncertu, které diváky přenese přímo na jeviště. „Rozhodli jsme se na jeden večer postavit část scény z naší chystané show Queen Relived a vytvořit online show s velkolepou vizuální výpravou,“ říká Michael Kluch a dodává: „Fanoušci, kteří mají vstupenky na jeden z koncertů v O2 areně, se však nemusí bát. Nebude to ten samý koncert. Čeká nás jiný playlist, jiné kostýmy i jiná překvapení. Jen využijeme část scény, abychom předvedli naši představu koncertního zážitku 21. století, byť v online podobě.

Online prostředí divákům sice nezprostředkuje atmosféru živého vystoupení, nicméně jim umožní pomyslně stanout na pódiu během koncertu a užít si Queenie, jako by kapela hrála u nich doma. Vytvoření tohoto dojmu zajistí dvanáct kamer, které budou jeviště a členy kapely snímat ze všech stran, a záběry z ptačí perspektivy. Kromě slavných písní skupiny Queen odehraných v původních aranžích a tóninách si diváci vychutnají i pohled do zákulisí, kam se návštěvníci koncertu běžně nedostanou. Budou tedy mít jedinečnou možnost nahlédnout do příprav show. Zblízka si prohlédnou celou scénu i to, jak se staví. Poznají štáby, které vše řídí, a podívají se pod ruce zvukařům i osvětlovačům. A samozřejmě nakouknou i do šatny kapely.

The Show Must Go Home bude jedinečná po všech stránkách. Troufám si tvrdit, že podobná show v českém online prostředí ještě nebyla. Jeviště, na kterém budeme hrát, svou velikostí překonává obvyklé živé koncerty. Byť jde o online přenos, chceme mít vše autentické a perfektně připravené, jako by lidé měli opravdu přijít za námi. Jako vždy dbáme na každý detail a snažíme se překonat nastavenou laťku,“ slibuje nevšední zážitek Michael Kluch.

To vše, aniž by museli opustit pohodlí a bezpečí svého domova. Zkrátka, The Show Must Go Home!

Kdy: pátek 9. dubna 2021, v 19:00
Kde: online
FB událost: https://www.facebook.com/…396351025385 

Vstupenky:
GoOut – http://bit.ly/…ieonlineshow
smsticket – http://bit.ly/…eonlineshow2
Ticketmaster – http://bit.ly/…eonlineshow4
Ticketportal – http://bit.ly/…eonlineshow1 

Spouštíme náš nový E-Shop

Na našich koncertech jsme často vídali vás fanoušky s vlastnoručně vyrobenými tričky. To nás inspirovalo vytvořit unikátní kolekci a s ním i značku by Queenie.

Mohli jsme udělat další nudný merch s logem kapely na prsou na nejlevnější textil na trhu. Ale my jsme řekli NE! Proto bylo naším cílem vytvořit osobitý design oblečení, které si budete moci vzít nejen na koncert, a tím podpořit super atmosféru, ale i jako doplněk pro běžné nošení.

To se odráží v první edici, kde jsme pro vás vytvořili na základě kultovních barev žluté a bílé, zcela výjimečný a originální design.

Všechna trička jsou vyrobena ze 100% organické bavlny značky Stanley/Stella ve fair wear dílnách (plátěné tašky z 80% recyklované bavlny a 20% recyklovaného polyesteru). Vše je díky rastrové grafice ručně potištěné sítotiskem a vícebarevné motivy navíc fungují jako optický klam, například při pohledu skrze foťák mobilního telefonu.

Trička, tílka i plátěné tašky jsme dozdobili labely s písmenem Q vytkaným zlatou blyštivou nití. Navíc nic není zabaleno do plastových pytlíků, při prodeji se používají papírové krabičky. Nechybí ani naše nové logo.

Spolu s kolekcí jsme navrhli i krásný nepřehlédnutelný stánek, který najdete na koncertech kapely Queenie, a kde si budete moci oblečení i další doplňky zakoupit.

A už jste ochutnali naše pivo?

Vše k dostání na novém E-Shopu: shop.queenie.cz

Queen Relived se v září ani prosinci neodehraje

Přesně za 8 dní se měla v pražské O2 areně uskutečnit světová premiéra mega show kapely Queenie v čele s Michaelem Kluchem – Queen Relived by Queenie. Všechno až doposud i přes komplikovaná omezení v souvislosti s koronavirem vypadalo velmi nadějně. Nakonec byl producent, organizační tým a zástupci areny donuceni tuto show v září i prosinci odvolat! Nové termíny všech tří koncertů jsme se zástupci O2 areny dohodli na přesně rok od dnešního data a to 3., 4. a 5. 9. 2021.

V uplynulých týdnech se konala četná a velmi náročná jednání se zástupci O2 areny, s hlavní hygieničkou ČR i premiérem. Po představení podrobných bezpečnostních opatření, měli všichni snahu umožnit, aby se tato dosud jedinečná show uskutečnila, když už byla přeložena z jara. Díky tomu, že má arena velkorysé prostory, spoustu vstupů, mnoho oddělených sektorů, 44 metru vysoké stropy a vzduchotechniku s možností bez vnitřního okruhu, mohli jsme k jednání předložit opravdu bezpečnou variantu uspořádání našich vystoupení.

Schválené bezpečnostní opatření ohledně sektorizace diváků do 400 osob, zajištění vstupů i oddělení od personálu, nám umožnilo dosáhnout na požadovanou návštěvnost. Ovšem na rozdíl od jiných akcí nemohou být na hudební produkci žádní diváci na stání. „My jich ve dvou dnech máme 5.000 a nechceme je zklamat. Museli bychom jich 3.000 posadit na plochu, některé přesadit a zbylou část poslat domů, a to opravdu nemůžeme. Nebylo by to etické, stejně tak i nutnost posadit diváky v předních řadách na ploše před 2 metry vysoké pódium a o tom, že by se mnoho z naší show konalo na molech v centru haly, tedy za nimi, ani nemluvě. Pro stojící diváky neprošla ani kompromisní varianta rozdělení stojících diváků do šesti od sebe oddělených skupin, přičemž by každá skupina měla k dispozici vlastní vstup do haly i vlastní vstup na plochu. Variantu bez stojících diváků tak opravdu využít nemůžeme. Jelikož nám ani po úterním jednání bezpečnostní rady ani po přímluvě pana premiéra neumožnili využít alespoň část diváků na stání, rozhodli jsme se spolu se zástupci areny koncerty přeložit na zmíněné termíny.“ Vysvětluje Michael Kluch, frontman Queenie.

Vstupenky zůstávají v platnosti. Držitelé lístků z 15. 5. (11. 9. 2020) si užijí premiéru show 3. 9. 2021, držitelé lístků z 16. 5. 2020 (12. 9. 2020) koncert uvidí 4. 9. 2021 a držitelé lístků z 21. 12. 2020 přijdou na show 5. 9. 2021.

Prosíme diváky o pochopení této, námi nezaviněné situace, a žádáme je o strpení. Všechny další podrobné informace budou zveřejněny zde FB, IG a webu www.queenie.cz , a také na webu O2 areny. Děkujeme vám za trpělivost a Vaši podporu, které si nesmírně vážíme a děkujeme i za všechny pozitivní ohlasy. Moc nás to těší,“ doplnili frontman Michael Kluch a kapela Queenie, producent Martin Zoubek a Tým O2 areny.

Bomba zpráva: nabídka světové tour!

Kapela QUEENIE na „plovoucí“ tiskové konferenci na Vltavě na lodi Bohemia Rhapsody společnosti Prague Boats oznámila mimo jiné jednu bomba zprávu: Jako vůbec první česká kapela dostala prestižní nabídku na světové tour ve velkých halách, které se má uskutečnit v roce 2022.

Show Queen Relived by Queenie byla od začátku připravována pro světové turné. Již v průběhu výroby nabídl producentsko-pořadatelský tým tuto show největším světovým promotérům a pozval je na představení do O2 areny.

Máme již několik vážných zájemců, kteří si chtějí show nejdříve prohlédnout, ale promotér z Jižní Koreje na nic nečekal a nabídl nám odkoupení 12 až 16 představení pro rok 2022 s tím, že v dalších letech koncertní šňůru rozšíří. Po několikaměsíčním vyjednávání jsme s ním minulý týden podepsali smlouvu!

V této chvíli víme, že koncerty mají být ve velkých halách v Jižní Koreji s přesahem do regionu a mají mít formát koncertů velkých zahraničních hvězd. Tzn. zůstává zachována koncepce, kterou představíme na premiéře v Praze v O2 areně. Termíny a přesná místa budou ještě upřesněna. Vlivem důsledků koronavirové krize zatím promotér z Koreje neví, jestli bude moci turné zahájit již na jaře nebo až na podzim roku 2022. Zároveň také běží i jednání se zájemci z řad významných promotérů z Evropy a z dalších zemí,“ prozradil výkonný producent projektu Martin Zoubek.

"Moc se těšíme na naše příznivce v O2 areně, protože to, co tam diváci zažijí v září a v prosinci, si ani my, ačkoli jsme u všech příprav, nedovedeme ještě zcela představit. Bude to unikátní show s neuvěřitelnou stageí, obrovskou obrazovkou, světelnými, audiovizuálními i pyrotechnickými efekty hollywoodského formátu,“ s radostí vypráví frontman kapely QUEENIE Michael Kluch.

První dva koncerty (přeložené na září) se vyprodaly za kvartál a jak bylo řečeno v O2 areně, jako první český interpret je kapela QUEENIE vyprodala do skutečně posledního volného místa.

Samotná scéna ohromuje už jen svými čísly. Rozměry stage jsou: 21 metrů na výšku, 55 metrů na délku a nejširší bod je na 33 metrech. Techniku a předem vyrobené části scény a dekorace bude přepravovat 28 kamionů. Napoprvé bude trvat přes 40 hodin pódium postavit, ale při dalších koncertech se vše musí zvládnout během necelého dne. Autorem celé stavby je show designer Martin Hruška, který patří mezi dvacet nejvyhledávanějších světových show designerů. Světelné efekty celé velkolepé show má na starosti light designer Lukáš Patzenhauer, který již v současné době jezdí se skupinou Queenie jejich letní tour.

Autorem kostýmů kapely pro tento projekt je proslulý kostýmní výtvarník Roman Šolc.

Na přípravě a vytvoření show spolupracuje více jak dvacet lidí a asi deset nejrůznějších dodavatelů se stovkami zaměstnanců. Na samotné instalaci a deinstalaci stage i při samotných koncertech se bude podílet vice jak 300 dalších lidí mnoha profesí.

Více ilustrací po rozkliknutí článku.