Píše se muzikál o Freddie Mercurym - náš zpěvák u toho!


Novinky

Michael Kluch

V plzeňském divadle J.K.Tyla se zrodila myšlenka související s životem Freddie Mercuryho a jeho zhudebněním. ANO! V České republice vzniká taneční muzikál mapující život a kariéru této rockové legendy, na jehož tvorbě se podílí špičky oboru a osvědčené trio: Libor Vaculík - Petr Malásek - Václav Kopta. Do hlavní role byl obsazen náš zpěvák Michael Kluch, jehož tanečním protějškem bude sólista plzeňského baletu Richard Ševčík.

Čtrnáct let po premiéře svého nejúspěšnějšího opusu Edith – vrabčák z předměstí, který je dosud na repertoáru plzeňského divadla, zpracoval Libor Vaculík na stejném principu a s osvědčeným autorským týmem příběh legendy 80. let, vůdčí postavy jedné z nejslavnějších rockových formací, skupiny Queen.

Retrospektivně komponované hudebně-taneční drama v úvodu přivede na scénu Freddieho Mercuryho na samém sklonku jeho dnů, aby před jeho už dovnitř obráceným zrakem odvinulo celý příběh právě končícího života, se všemi jeho vzestupy i pády.

Hudebním východiskem se pro libretistu, choreografa a režiséra Libora Vaculíka stala koláž z produkce skupiny Queen, Arvo Pärta a Petra Maláska. Autorem písňových textů je Václav Kopta, scénu vytvořil Martin Černý, návrhy kostýmů Roman Šolc.

Facebook: http://www.facebook.com/FreddieTheKingOfQueen

http://youtu.be/IdP9PfUtpsM

Světová premiéra 15. března 2014 v Komorním divadle. http://www.djkt-plzen.cz/cz/premiery/2014/balet/#FREDDIE-THE-KING-OF-QUEEN


Na sociálních sítích