Queenie se v létě 2022 vydá na další turné


Koncerty

Novinky

Deset měsíců po gigantické show Queen Relived ve třikrát po sobě vyprodané O2 areně se mezinárodně respektovaná tribute kapela Queenie vrátí před české publikum na zbrusu nové scéně, vytvořené speciálně pro letní Universum Tour 2022.

To zahrnuje celkem 14 open-air koncertů, startuje 15. července v Plzni a končí 26. srpna v amfiteátru Loket. Kapela na něm vedle tradičních zastávek navštíví i nové lokace.

Diváci se mohou těšit na precizně odehrané a odezpívané hity britských Queen v původních aranžích i tóninách, na nichž si skupina v čele se zpěvákem Michaelem Kluchem zakládá. Pro letošní tour nastuduje několik nových písní, mezi nimi například Spread Your Wings nebo Death On Two Legs, a bonusem pro fanoušky bude první autorská sólová skladba Michaela Klucha píseň Let Me, kterou napsali společně s hudebníkem Michalem Skořepou.

Autorem stage desingu turné je Martin Hruška, jenž je podepsaný i pod výpravou koncertů Queenie v O2 areně. „Jde o několikaposchoďovou variabilní scénu, které dominují dva světelné bloky se stovkami různě programovatelných zdrojů světel a vyklápěcí polohovatelné schodiště. Zkrátka zase se po jevišti pořádně proběhneme. Naší ambicí je předvést show hodnou stadionové kapely, byť v útulnějších prostředích,“ prozrazuje frontman Michael Kluch.

O diváky bude na koncertech turné postaráno už od vstupu do areálu ještě dříve, než zazní první tóny z jeviště. „Hned po příchodu je naladíme třeba tím, že máme tematický catering, který vychází z oblíbených jídel či ingrediencí Freddieho Mercuryho a dalších členů Queen. Naším záměrem je přinést komplexnější zážitek, než je na koncertech běžné,“ vysvětluje Kluch. „Slovo "universum" má krásný český ekvivalent "veškerenstvo". Všichni jsme součástí všeho, energie musí proudit a my uděláme všechno pro to, aby divákům po našem vystoupení zůstala dobrá nálada několik dní.“

Jako předkapela se představí skupina z Havířova Světlo.

Vstupenky k dostání na portálechTicketportalSMSticket, GoOut a Ticketmaster.


Na sociálních sítích