Queenie na legendárním Montreux Jazz Festival


Koncerty

Novinky

Queen, David Bowie, Phil Collins, Deep Purple a další přední umělci vystoupili v rámci 53 leté historie tohoto legendárního švýcarského festivalu. Je nám tedy nyní nesmírnou ctí být jeho součástí.

Vedle letošních hostů jako Elton John, Sting, Slash, Tom Jones, Janet Jackson, ZZ Top nebo Quincy Jones si naší účasti velice považujeme.

Na tomto ročníku mělo 6. července premiéru nové koncertní pódium pohybující se po celém ženevském jezeře, a sice tzv. "Rock Boat", na jehož palubě jsme premiérově zahráli jako hlavní kapela uprostřed jezera pod Alpami. Byli jsme vůbec první česká kapela a první tribute band, který na tomto festivalu vystoupil. Šlo o impozantní zážitek, jenž byl umocněn zejména tehdy, když první tóny písně Bohemian Rhapsody zazněly před sochou Mercuryho, jako by snad kapitán četl z našeho playlistu. Velmi silný a nezapomenutelný moment. Naším hostem byl v písni Under Pressure výborný Milan Šatník!

Montreux je úžasné místo, které historicky navštěvovalo mnoho kapel a dalších umělců (včetně Queen), aby zde žili, tvořili a nahrávali. Již dvakrát jsme zde vystupovali v rámci memorialů Freddie Mercuryho - v letech 2008 a 2017. Letos to bylo poprvé na akci, která přímo nesouvisí s Queen.

Děkujeme všem a zejména skvělým divákům. Máme radost!


Na sociálních sítích