Certifikát pro Queenie podepsal May s Taylorem


Koncerty

Novinky

Letos v květnu měli Queenie velikou čest přijmout pozvání Leoše Mareše a stanout na pódiu pražské O2 areny jako jeho hosté.

Letos v květnu měli Queenie velikou čest přijmout pozvání Leoše Mareše a stanout na pódiu pražské O2 areny jako jeho hosté. Na všech třech vyprodaných mega koncertech vystoupili se show mapující legendární charitativní vystoupení Queen na Live AID ve Wembley v roce 1985.

"Měli jsme skvělou příležitost vyzkoušet si super velkou stage. Moc se nám to hodilo, jelikož jsme sami tou dobou měli rozplánované vlastní koncerty v O2 areně. Byl to velký závazek, Leoš je perfektní a nemohli jsme to pokazit," říká jednohlasně kapela. "Protože Live AID byl charitativní koncert, rozhodli jsme se, že honorář věnujeme charitativní organizaci Mercury Phoenix Trust. Ta byla založena po Mercuryho úmrtí zbývajícími členy Queen a pomáhá po celém světě právě v boji s HIV/AIDS," dodává frontman Michael Kluch.

Velké překvapení ovšem přišlo v prosinci, kdy kapele dorazil certifikát o jejím daru podepsaný Brianem Mayem a Rogerem Taylorem. "Udělalo nám to obrovskou radost! Vůbec jsme s tím nepočítali, ani jsme netušili, že jsou nějaké takové certifikáty udělovány. Každoročně podporujeme Freddie for a Day a tentokrát, protože jsme dělali Live AID, nebylo pochyb, že zachováme dobročinný charakter vystoupení. Zkrátka jsme poslali pár Korun a více o tom nepřemýšleli."

Radio Ga Ga z vystoupení na show Leoše Mareše:

Další fotky uvnitř článku.

queen_23.jpeg queen_22.jpeg


Na sociálních sítích