Bomba zpráva: nabídka světové tour!


Koncerty

Novinky

Kapela QUEENIE na „plovoucí“ tiskové konferenci na Vltavě na lodi Bohemia Rhapsody společnosti Prague Boats oznámila mimo jiné jednu bomba zprávu: Jako vůbec první česká kapela dostala prestižní nabídku na světové tour ve velkých halách, které se má uskutečnit v roce 2022.

Show Queen Relived by Queenie byla od začátku připravována pro světové turné. Již v průběhu výroby nabídl producentsko-pořadatelský tým tuto show největším světovým promotérům a pozval je na představení do O2 areny.

„Máme již několik vážných zájemců, kteří si chtějí show nejdříve prohlédnout, ale promotér z Jižní Koreje na nic nečekal a nabídl nám odkoupení 12 až 16 představení pro rok 2022 s tím, že v dalších letech koncertní šňůru rozšíří. Po několikaměsíčním vyjednávání jsme s ním minulý týden podepsali smlouvu!

V této chvíli víme, že koncerty mají být ve velkých halách v Jižní Koreji s přesahem do regionu a mají mít formát koncertů velkých zahraničních hvězd. Tzn. zůstává zachována koncepce, kterou představíme na premiéře v Praze v O2 areně. Termíny a přesná místa budou ještě upřesněna. Vlivem důsledků koronavirové krize zatím promotér z Koreje neví, jestli bude moci turné zahájit již na jaře nebo až na podzim roku 2022. Zároveň také běží i jednání se zájemci z řad významných promotérů z Evropy a z dalších zemí,“ prozradil výkonný producent projektu Martin Zoubek.

"Moc se těšíme na naše příznivce v O2 areně, protože to, co tam diváci zažijí v září a v prosinci, si ani my, ačkoli jsme u všech příprav, nedovedeme ještě zcela představit. Bude to unikátní show s neuvěřitelnou stageí, obrovskou obrazovkou, světelnými, audiovizuálními i pyrotechnickými efekty hollywoodského formátu,“ s radostí vypráví frontman kapely QUEENIE Michael Kluch.

První dva koncerty (přeložené na září) se vyprodaly za kvartál a jak bylo řečeno v O2 areně, jako první český interpret je kapela QUEENIE vyprodala do skutečně posledního volného místa.

Samotná scéna ohromuje už jen svými čísly. Rozměry stage jsou: 21 metrů na výšku, 55 metrů na délku a nejširší bod je na 33 metrech. Techniku a předem vyrobené části scény a dekorace bude přepravovat 28 kamionů. Napoprvé bude trvat přes 40 hodin pódium postavit, ale při dalších koncertech se vše musí zvládnout během necelého dne. Autorem celé stavby je show designer Martin Hruška, který patří mezi dvacet nejvyhledávanějších světových show designerů. Světelné efekty celé velkolepé show má na starosti light designer Lukáš Patzenhauer, který již v současné době jezdí se skupinou Queenie jejich letní tour.

Autorem kostýmů kapely pro tento projekt je proslulý kostýmní výtvarník Roman Šolc.

Na přípravě a vytvoření show spolupracuje více jak dvacet lidí a asi deset nejrůznějších dodavatelů se stovkami zaměstnanců. Na samotné instalaci a deinstalaci stage i při samotných koncertech se bude podílet vice jak 300 dalších lidí mnoha profesí.

Více ilustrací po rozkliknutí článku.

queen_11.jpeg queen_12.jpeg queen_13.jpeg queen_14.jpeg queen_15.jpeg queen_16.jpeg queen_17.jpeg queen_18.jpeg


Na sociálních sítích