Vyjádření k zářijovým koncertům v O2 areně


Koncerty

Novinky

S ohledem na aktuální, stále nepříliš jasnou a přehlednou situaci kvůli koronavirové krizi, vedl výkonný producent projektu Mgr. Martin Zoubek spolu s dalšími zástupci pořadatelů festivalů, koncertů, se zástupci hudebních asociací i se zástupci technických a výrobních složek v ČR řadu jednání.

Poslední jednání, které vyjednal Ministr kultury s hlavní hygieničkou ČR paní doktorkou Jarmilou Rážovou, přineslo velký obrat a nové možnosti.

„Paní hygienička byla našimi stanovisky a faktickými daty velmi zaskočena a slíbila, že prosadí změny, které společně vytvoříme. Byli jsme vyzváni k sepsání našeho návrhu, který bude po společné úpravě prosazovat, ale ujistila nás, že si navýšení kapacit na našich akcích dovede představit. A možnost uspořádání našeho koncertu v O2 areně podporuje, jak sama řekla v nejhorším případě v rouškách. A to je fér,“ říká Martin Zoubek.

Ten také vysvětluje, jaká opatření jsou navržena pro zářijové koncerty „Queen Relived by Queenie“.

„Sektory v hale jsou přibližně po 300 osobách a díky velkému množství vstupů a prostornému zázemí, O2 arena vypracovala plán, jak zajistit, aby se diváci z jiných sektorů nepotkávali při příchodu i odchodu. Prostory a vybavení areny také umožňují i vhodné oddělení personálu od diváků. Jsou připraveni dezinfikovat všechny prostory před akcí i po akci, včetně ventilace, která je opatřena filtry a má možnost ventilace bez vnitřního okruhu! Samotná O2 arena má také velkorysý objem všech prostor díky nadstandardní ploše a vysokému stropu. Tyto informace byly sepsány do dokumentu s konkrétními daty rozměrů, kubatur a počtů diváků a ten byl předán vedoucímu resortní pracovní skupiny pro rozvolňování, panu Rastislavu Maďarovi již na začátku července. Podle slov hlavní hygieničky se k ní ale doposud nedostal“.

Návrhy těchto i dalších opatření sepsaných napříč provozovateli hudebních profesí byly paní doktorce Jarmile Rážové předány a bylo nám přislíbeno jednání již 18. srpna.

Ilustrace k show po rozkliknutí v článku.

"Moc se těšíme na naše příznivce v O2 areně, protože to, co tam diváci zažijí v září a v prosinci, si ani my, ačkoli jsme u všech příprav, nedovedeme ještě zcela představit. Bude to unikátní show s neuvěřitelnou stageí, obrovskou obrazovkou, světelnými, audiovizuálními i pyrotechnickými efekty hollywoodského formátu,“ s radostí vypráví frontman kapely QUEENIE Michael Kluch.

První dva koncerty (přeložené na září) se vyprodaly za kvartál a jak bylo řečeno v O2 areně, jako první český interpret je kapela QUEENIE vyprodala do skutečně posledního volného místa.

Samotná scéna ohromuje už jen svými čísly. Rozměry stage jsou: 21 metrů na výšku, 55 metrů na délku a nejširší bod je na 33 metrech. Techniku a předem vyrobené části scény a dekorace bude přepravovat 28 kamionů. Napoprvé bude trvat přes 40 hodin pódium postavit, ale při dalších koncertech se vše musí zvládnout během necelého dne. Autorem celé stavby je show designer Martin Hruška, který patří mezi dvacet nejvyhledávanějších světových show designerů. Světelné efekty celé velkolepé show má na starosti light designer Lukáš Patzenhauer, který již v současné době jezdí se skupinou Queenie jejich letní tour.

Autorem kostýmů kapely pro tento projekt je proslulý kostýmní výtvarník Roman Šolc.

Na přípravě a vytvoření show spolupracuje více jak dvacet lidí a asi deset nejrůznějších dodavatelů se stovkami zaměstnanců. Na samotné instalaci a deinstalaci stage i při samotných koncertech se bude podílet vice jak 300 dalších lidí mnoha profesí.

queen_11.jpeg queen_12.jpeg queen_13.jpeg queen_14.jpeg queen_15.jpeg queen_16.jpeg queen_17.jpeg queen_18.jpeg


Na sociálních sítích