Uvařili jsme pivo "by Queenie"


Novinky

Nikdy by nás nenapadlo, že jednoho dne pod naší značkou představíme nápoj, který má zejména v našich zeměpisných šířkách takovou tradici.

Myšlenka na uvaření piva Queenie se zrodila v hlavě majitele pivovaru Panaczech pana Ondřeje Vrkoče již v roce 2016, kdy byl účasten koncertu kapely na Krkonošských pivních slavnostech ve Vrchlabí.

„Co takhle vzít naše a anglické slady, chmely, kvasnice a vybrat z nich to nejlepší, co nám naše země poskytly, co pak v dokonalé symbióze vytvoří jedinečný chuťový zážitek?“

Inu stará dobrá Anglie. Po staletí hledíme k jejím vzdáleným břehům, a přitom si jen stěží uvědomíme, kolik toho máme vlastně společného. Smějeme se dost podobným věcem, utahujeme si z náboženství, blízcí jsme si hudbou a kulturou všeobecně, a především: oba naše národy se celkem nepřekvapivě považují za národy pivařů. Může jít o ony pomyslné spojené nádoby?

Nápad propojit to, co dělá naše pivo dobré s tím, co zase chutná našim pivním spoluvěrcům na druhé straně kanálu, zrál několik let. Přitom vize této receptury byla stále více zřejmá. Základní pilíř se bude odvíjet od anglických druhů piv, do kterých bude zanesena česká stopa vaření piva a srdce samotné hudby. Jako by vám legendární rytmy, jež pulzovaly světovými stadiony, pobublávaly na jazyku.

Vrchní sládek pivovaru Panaczech pan David Nedoma vytvořil na základě konzultací s kapelou recepturu piva Queenie, která vychází z faktorů Anglie a České republiky tak, aby dokonale vystihovala přeneseně vzato chuťovou scénu hudební škály anglické legendy v podání naší české kapely.

Tak vzniklo desetistupňové pivo s plzeňskými kvasnicemi, žateckým chmelem, anglickými slady a s královsky zlatavou barvou.

Zkrátka stará dobrá Anglie šmrncnutá starým dobrým Českem!

Nyní k dostání i na našem E-Shopu.

Na zdraví!


Na sociálních sítích