Rozhovory

Muzikál Freddie končí

Dne 19. března 2019 proběhlo ve zcela zaplněném divadle v Jablonci nad Nisou poslední muzikálové představení Divadla Radka Brzobohatého, Freddie.

V režii Karla Janáka, na základě poměrně břitkého scénáře, vzniklo pozoruhodné dílo, a to především díky skvěle provedeným písním této britské kapely, které naživo zahrála skupina Queenie, což je jedna z celosvětově nejuznávanějších tribut kapel legendárních Queen. Její frontman Michael Kluch se představil v hlavní roli Freddie Mercuryho a spolu s kapelou, Jiřím Kornem (představitelem manažera skupiny) i ostatními protagonisty předvedli fascinující, dechberoucí představení plné emocí. Přeplněné jeviště odměnilo umělce závěrečným frenetickým potleskem včetně standing ovation. Bylo to přitom poslední představení, které se takto potajmu, ale zároveň s velkou pompou, mimo Prahu rozloučilo s diváky.

Představitele Freddie Mercuryho Michaela Klucha jsme se zeptali, co stojí za takto nečekaným koncem?

„Je mi to velmi líto, a to jak za sebe, kapelu, tak i za ostatní umělce, kteří přípravě tohoto představení věnovali spoustu času a námahy a počítali, že se jim jejich snaha vrátí. Je jasné, že okolnosti týkající se autorských práv nikdo z účinkujících ovlivnit nemůže. To je čistě věcí produkce.“

Mám tomu rozumět, že autorská práva divadlu tímto představením skončila?

„My vlastně ani přesně nevíme, co se ohledně autorských práv dělo. Víme jen, že došlo ohledně nedodržení autorských práv k tomuto představení k nějakému rozporu, proto jsme dnes asi hráli naposledy. V této chvíli se připravuje nová verze. Scénář je koncipován tak, aby schválení držitelů práv skupiny Queen nebylo zapotřebí, ale zatím to tak nevypadá.“

Scénář není dobrý?

„Nechci hodnotit scénář jako takový, ale Queen, jako bez Queen?! To je pro mne nesmysl. Kultura má bavit, ale také lidi obohacovat, ne obcházet daná pravidla, to není cesta, kterou bychom se chtěli ubírat. Vystupujeme s kapelou po celém světě a není nám lhostejné, jak se na nás v zahraničí dívají a jak o nás hovoří. Jestliže chceme být hrdým národem, nemůžeme stále něco obcházet a chovat se, promiňte mi ten výraz, vyčůraně.“

Takže, Vy a kapela Queenie se další verze již nezúčastní?

„V této chvíli si to nedovedu představit. Na svoji dosavadní práci v muzikálu jsme hrdí, dělali jsme ji rádi a rádi bychom v původní verzi i pokračovali. Jestli je pravda to, že souhlas od autorů nebyl vůbec vydán, byla by naše snaha o další účinkování v tomto projektu asi zbytečná. Jak jsem již naznačil, my se něčeho, co obchází autorská práva, zúčastnit nemůžeme, a vlastně ani nechceme.“

Jak to máte s autorskými právy Vy s kapelou Queenie?

„Pro pořádání koncertů se souhlas od autorů nepotřebuje, jen pořadatel každé akce, na které hrajeme, platí autorům autorské honoráře dle daných pravidel. To jde mimo nás.“

Co připravujete v nebližším období?

„Chystáme hodně koncertů jak po světě, tak i u nás, ale bohužel, nemůžeme vyjít vstříc všem. V dubnu hrajeme ve Švédsku a v Kostarice, mezitím si nás diváci mohou užít 16.4. od 19.00h. v Retro Music Hall v Praze. V květnu kromě Dánska a Prahy přijedeme s naší „Queen relived show“ i do Olomouce, Plzně a Českých Budějovic, kde jsou koncerty již vyprodané. Nemohu si pamatovat všechny sjednané koncerty, ale hrajeme i v dalších městech, a to si snad každý fanoušek vybere. Chystáme i jednu opravdovou perličku, ale je to zatím tajemství.“

Na který koncert se těšíte nejvíce?

„My se těšíme na všechny koncerty, taky si je náležitě užíváme. Pokud bych měl zmínit pouze jeden, napadá mě náš nejčerstvější přírůstek – byli jsme pozváni na legendární Montreux Jazz Festival, jehož hlavní letošní hvězdou je Sir Elton John.

Michael Kluch hostem Všechnopárty

V posledním období jste s Michaelem mohli číst nebo vidět několik desítek rozhovorů v médiích různého druhu, přičemž tento týden se již podruhé objevil v České televizi. Po pořadu 168 hodin přijal pozvání Karla Šípa do kultovní talk show Všechnopárty!

Že šlo o takto trochu jiný rozhovor se můžete přesvědčit sami na záznamu pod následujícím odkazem :-)

https://www.ceskatelevize.cz/…video/669735

Horečku úterní noci zažil český Freddie Mercury Michael Kluch. Nadchl Hybernii.

V úterý 23. ledna 2018 vystoupil frontman Queenie Michael Kluch na benefičním galavečeru v divadle Hybernia po boku dalších 56 účinkujících. Ti v představení Horečka úterní noci podpořili Nadační fond Veroniky Kašákové, jehož posláním je umožnit dětem z dětských domovů žít poté, co z nich odejdou, plnohodnotný a kvalitní život.

Hybernii také vystoupili např. Václav Noid Bárta, Ondřej Ruml, Olga Lounová, Radka Fišarová, Anna Slováčková, Petr Kutheil, Ivana Korolová, Monika Sommerová, Tereza Vítů, Ema Katrovas a další.

Modelka Veronika Kašáková pro svůj fond získala díky dobročinné akci neuvěřitelných 200 000 korun a příspěvek 1 000 000 korun od firmy Oriflame.


Převzato z http://www.aplausin.cz:

Horečku úterní noci zažil český Freddie Mercury Michael Kluch. Jeho vystoupení nadchlo Hybernii, ale i ostatní účinkující

Vypalovačky od skupiny Queen si na benefičním koncertě Horečka úterní noci v pražské Hybernii střihl Michael Kluch, který se zhostil své role Freddiho Mercuryho velmi svědomitě a sklidil za svůj výkon nejhlasitější aplaus. Duet Barcelona pak zazpíval s mladou zpěvačkou Emou Katrovas, která přes svou drobnou konstituci ovládla sál mohutným hlasem.

Je moc hezké, že všichni tihle lidé, kteří tady účinkují, zpívají zadarmo. Dobré je i to, že se představení koná úspěšně už potřetí, předtím bylo v Mostě dvakrát vyprodáno. Zajímavé je na tomto projektu i to, že se v něm kombinuje muzikál, kde se odehrává příběh, a do toho jsou zasazeny písně,“ referoval český Freddie a dodal: „Jsme rádi, že se tady všichni sejdeme. Za tu dobu jsme se všichni skamarádili a panuje tu uvolněná atmosféra.

Na výkon kolegy Klucha byl hodně zvědavý i zpěvák a muzikant Ondřej Ruml: „Největší zážitek je pro mě slyšet Michaela Klucha. Zasvěcení samozřejmě vědí, ale pro ty, kteří nevědí, tak bych rád na něj upozornil, protože to je člověk, který se zabývá revivalem Freddiho Mercuryho a je podle mě jeden z nejlepších na světě. Troufám si říct, že jsem nic podobného neviděl. On skutečně i trochu vypadá jako Freddie, sice nemá tolik výrazný předkus, ale má ten knír, umí se i pohybovat jako on a hlavně i v jeho hlase je cítit Freddie Mercury,“ řekl zpěvák, jenž sám patří mezi fanoušky kapely Queen.

Odkaz na původní článek: http://www.aplausin.cz/…ucinkujici-/

Queenie na Českém rozhlase v živé talkshow Aleše Cibulky "Tobogan"

Na sobotu 25.11. od 11:00 jsme přijali pozvání Českého rozhlasu Dvojka do živě vysílané talkshow Aleše Cibulky „Tobogan“. V pořadu s podtitulem „O revivalech – těch nejlepších!“ se budete moci setkat s naším zpěvákem Michaelem Kluchem.

Pořad je možno navštívit i živě ve studiu, nicméně vstupenky jsou již vyprodány. Doufáme tedy, že si nás před sobotním polednem nezapomenete naladit ;-)

http://www.rozhlas.cz/dvojka/tobogan/

Michael Kluch v Nočním proudu Českého rozhlasu

Včerejší rozhovor s naším frontmanem si můžete poslechnout zde.

Queenie ve Snídani s Novou

27.5.2015 si Queenie přivstali, aby byli hosty pořadu Snídaně s Novou. Mimo to, že jsme sami byli hosty, jako hosta jsme si pozvali sopranistku Markétu Mátlovou, s níž jsme zahráli árii Barcelona. Na rozhovor s námi se můžete podívat níže, pro více videí ze Snídaně s Novou prosíme navštivte náš youtube kanál.

Michael Kluch pro největší český muzikálový server Musical.cz

Náš zpěvák Michael Kluch nejen o sobě v rozhovoru pro Musical.cz.

„Předně bych chtěl říci, že naši kapelu ani revivalem nenazýváme. To, co děláme, je hudební divadlo. Máme autentické nástroje, písně hrajeme v původních tóninách, nosíme dobové kostýmy a na jevišti jsme každý ve své roli. Nejde o imitaci, my jednoduše hrajeme Queen. Troufám si tvrdit, že díky takovéto filozofii jsme úspěšní a proto to řeknu přesně naopak – díky mé kapele jsem svobodný, protože kapela je nejen mým primárním příjmem, ale také dělám opravdu to, co mě baví, a můžu si vybírat, čím se budu bavit dál. Jak jsem již předeslal, o peníze nám nikdy prvoplánově nešlo a pakliže vstupujete do něčeho s čistou energií, to ostatní se už jenom nabaluje. Jsme absolutně nezávislí, nikdo nás nevyrobil, sami jsme svým pánem a to je to, co mě strašně baví.“ 

Celý rozhovor si můžete přečíst zde: http://www.musical.cz/…vna-v-kapse/

Rozhovor s Michaelem pro ČT24

15.3.2014 byl náš zpěvák Michael Kluch zpovídán živě ve Studiu 6 ČT24.

Na 10 minutový rozhovor se můžete podívat zde na našem youtube kanálu anebo přímo v archivu České Televize zde.

VIP zprávy TV Prima

20.2.2013 byla v pořadu VIP zprávy na TV Prima odvysílána reportáž o Queenie. Štáb nás překvapil na našem pražském vystoupení v klubu Vagon. Podívat se můžete zde: 

Celý pořad naleznete zde: http://play.iprima.cz/…a/318253/all

ROZHOVOR

Něco málo o našem (nejen) nedělním vystoupení na Ještědu: Queenie věnovali výtěžek ze křtu nemocným AIDS